fbpx

Därför ska du jobba med din varumärkesmedvetenhet

varumärkesmedvetenhet
Innebörden av varumärkesmedvetenhet är en självklarhet för många företagare. Däremot är det inte alla som verkligen förstår vikten av att synas, framför allt om man redan är etablerad på marknaden. I det här inlägget ska vi därför ta oss en titt på hur viktigt det här med varumärkesmedvetenhet egentligen är.

Varumärkesmedvetenhet - vad är det?

Varumärkesmedvetenhet har att göra med hur många konsumenter som känner till ett visst varumärke samt dess tjänster eller produkter. Ju fler konsumenter som känner igen t.ex. din logo eller ditt företagsnamn, desto starkare blir ditt varumärke.

Top of mind - vad innebär det?

Top of mind är ett koncept inom marknadsföring. Konceptet syftar på det första varumärket en konsument kommer att tänka på när hen tänker på ett visst verksamhetsområde. Vad tänker du när du hör ordet “smartphone”? Det första varumärket du kommer att tänka på är din “top of mind”!varumärkesmedvetenhet egentligen är.

Varför är det viktigt att vara och förbli synlig?

För ett nytt företag är det viktigt att synas för att etablera sig på marknaden. Det krävs naturligtvis att ditt företag syns för att konsumenter ska kunna hitta det och köpa dina varor eller tjänster.

Något som är minst lika viktigt är att förbli synlig även efter att du blivit etablerad. Den som redan har en kundkrets kan enkelt tro att marknadsföring inte längre är av lika stor betydelse, men det stämmer inte. Idag finns det mängder med företag inom alla tänkbara nischer, så hård konkurrens är ett faktum. Därför är det viktigt att du förblir aktiv i din marknadsföring – annars kan potentiella kunder tro att företaget inte längre är aktivt.

Låt oss säga att du vill hitta en elektriker i Stockholm och du hittar två Facebook-sidor. Den ena har inte delat något på ett år, medan den andra lägger upp trevliga bilder eller bra information flera gånger i veckan. Vilket företag skulle du välja?

Digital annonsering

Det finns flera olika kanaler när det gäller digital annonsering. Nedan listas de vanligaste.

  • SEO, sökmotoroptimering
  • Sociala medier
  • Betalda annonser på t.ex. Facebook och Instagram
  • Betalda annonser på olika hemsidor
  • Betalda annonser på sökmotorer.

Vår slutsats

Det är alltid ett pågående arbete att hålla sitt varumärke fräsch, uppdaterat och i fokus för att inte tappa marknadsandelar. Som företagare behöver du alltid se till att synas, speciellt online med unika erbjudanden för att slå igenom bruset.

Det gamla ordspråket “syns du inte, finns du inte” stämmer väldigt mycket, speciellt när det gäller digital marknadsföring. Vill du ha hjälp att öka din synlighet online? Kontakta oss idag så hittar vi den bästa möjliga lösningen för ditt företag.

Du kanske också gillar

Rörmokare
Fantastiska fördelar med VVS, värmepump och rörmokare

Ju mer företag vi jobbar med desto mer lär vi oss. Vi vill ge en liten insikt i hur det kan se ut i olika branscher som våra kunder befinner sig i. Detta blogginlägg handlar om VVS och vi lyfter tre företag som utmärker sig på olika sätt i sin bransch.

Städning
Våra proffsiga kunder inom städbranschen

Att köpa professionella tjänster för hem och hushåll har blivit allt mer populärt.
Nätet är därför den perfekta platsen för företag som erbjuder hushållsnära tjänster. Vi vill passa på att lyfta några av våra kunder som utmärker sig i sin bransch.

Svenskarna & Internet 2020

Svenskarna och internet är en undersökning som genomförs av Internetstiftelsen. Varje år genomförs en sammanställning av svenskarnas internetanvändande. Utöver den stora rapporten ger Internetstiftelsen årligen ut relaterade rapporter, exempelvis om digitalt utanförskap och barns internetvanor. Som företagare är det bra att ta del av informationen eftersom den speglar viktiga samhällsförändringar. Här kan du läsa mer om rapporten samt hur företag kan använda sig av datan.

Missa inget inlägg!

Prenumerera på vår blogg och få alla inlägg skickade direkt till din inkorg. Missa inga nyheter och inlägg från oss.

Nästan klar!

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så snart som möjligt!