fbpx

Vad är SEO och vad är fördelarna med sökmotoroptimering?

Som företagare behöver du finnas på nätet för att både behålla gamla kunder och för att få nya. Genom att sökmotoroptimera din blogg och landningssida, maximerar du dina chanser att nå ut och kunna utveckla ditt företag.

Vad är sökmotoroptimering?

SEO är en förkortning för search engine optimization, som på svenska kallas sökmotoroptimering. Det handlar om att skapa de bästa förutsättningarna för att just din sida ska rankas högt när en person söker på ett visst ord. Det finns flera parametrar som påverkar hur en sida rankas av sökmotorerna (Google, Mozilla Firefox, Altavista etc.) och genom att arbeta med de olika parametrarna kan du få fler besökare till din sida. Idag är SEO en stor bransch och många företagare tar hjälp av SEO-konsulter och särskilda appar och program, men det finns saker som du kan göra själv med minimal kunskap. Ett domännamn med relevanta sökord får fler besökare, detsamma gäller blogginlägg med sökord i rubriken. Hur ofta en sida uppdateras påverkar också hur relevant och aktuell sökmotorerna anser att sidan är.

SEO tar tid

Det tar lång tid att arbeta upp en sida. Under det första halvåret brukar sökmotorerna inte bry sig om nya sajter, såvida sajtens ägare inte är mycket skicklig på SEO. Det är alltså klokt att köpa ett bra domännamn och starta företagssidan så snart som möjligt. Under uppbyggnadstiden är det viktigt att kontinuerligt skriva på bloggen, så att sökmotorerna uppfattar att det finns aktivitet på sidan.

Vikten av SEO för företagare

En stor del av våra liv finns på internet idag och det är där som vi letar kunskap, produkter och tjänster. Om du är rörmokare i Halmstad, vill du naturligtvis att det är just dig som boende i staden vänder sig till när de behöver en rörmokare. Det räcker inte med att du finns på nätet, du måste också aktivt arbeta med din sida och sökmotoroptimera den, så att kunderna hittar till just ditt företag.

Vår slutsats

Vi tycker att alla företag borde jobba med sökmotoroptimering eftersom detta är ett sätt för dig att nå ut till kunder som aktivt letar efter ditt erbjudande. SEO tar som sagt tid och det kan vara svårt att vet hur du ska gå tillväga för att lyckas på ett bra sätt. 

På Konverta har vi lång och gedigen erfarenhet av att jobba med sökmotoroptimering både för stora och små företag. Tveka inte att höra av dig till oss så hjälper dig att optimera din hemsida. 

Du kanske också gillar

lägger klinkergolv
Bred kompetens i golvbranschen

Att jobba med golv kräver en stor kompetens. Det finns så mycket olika typer av golv, som alla kräver sina olika tekniker och underhåll. Även omständigheterna sätter gränser. Det gäller att veta vilken typ av golv som klarar kraven rummet och användningsområdet ställer.

SSL
Vad är SSL och varför behövs det?

Du kanske har funderat på varför det finns ett litet hänglås i webbadressfältet. Den visar om sidan är säker att besöka. Men hur kan man garantera att den är säker och vad är det man behöver skyddas ifrån? Läs vidare för att få reda på varför en hemsida behöver ett SSL certifikat.

trädfällning
Vad gör en aborist?

Om du undrat vad en aborist är så kommer vi här med svaret! I detta blogginlägg går vi igenom vad de gör, hur man blir en och med hjälp av våra fantastiska kunder ger exempel på när en aborist kan behövas!

Missa inget inlägg!

Prenumerera på vår blogg och få alla inlägg skickade direkt till din inkorg. Missa inga nyheter och inlägg från oss.

Nästan klar!

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så snart som möjligt!