fbpx

Svenskarna & Internet 2020

Svenskarna och internet är en undersökning som genomförs av Internetstiftelsen. Varje år genomförs en sammanställning av svenskarnas internetanvändande. Utöver den stora rapporten ger Internetstiftelsen årligen ut relaterade rapporter, exempelvis om digitalt utanförskap och barns internetvanor. Som företagare är det bra att ta del av informationen eftersom den speglar viktiga samhällsförändringar. Här kan du läsa mer om rapporten samt hur företag kan använda sig av datan.

Rapportsammanfattning 2020

2020 var ett annorlunda år. Coronaviruset bidrog till att allt fler svenskar arbetade hemifrån, undvek butiker och kommunicerade digitalt. Digitaliseringen av samhället har pågått under många år, men pandemin snabbade på processen. Eftersom 2020 var ett år som inte liknande något annat så skiljer sig rapporten Svenskarna och internet 2020 från tidigare upplagor. I år är svenskarnas internetanvändande kartlagt per kvartal istället för över ett år.

Det finns mycket intressant information i rapporten. Bland annat visar den att 96 procent av Sveriges befolkning använder internet och att pandemin bidragit till fler internetanvändare i landet. Pensionärerna är den grupp som verkligen börjat använda internet i större utsträckning. E-handel, sociala medier, kommunikation och digitala vårdtjänster är exempel på hur pensionärerna använder internet.

Svenskarna och internet

Nytta för företag

Rapporten delas in i flera olika sektioner, bland annat E-handel och digitala betalningslösningar, sociala medier och digitala beteenden. Rapporten ger en översikt över svenskarnas internetanvändande i helhet, men framför allt är det intressant att se hur de olika grupperna använder internet. Det gör att företagare kan få en bättre förståelse för hur de kan nå ut till deras målgrupp och anpassa tjänster och produkter därefter. En sammanfattning av rapporten finns även på engelska, “The Swedes and the Internet 2020 – Summary“, vilket gör att även utländska företag som vill etablera sig i Sverige kan ha nytta av informationen. 

För att nå sina målgrupper försöker företag möta dem i plattformarna som kunderna använder. När kunderna letar information eller lösningar på Google så vill företag ligga högt upp som ett potentiellt alternativ. Synas på sociala medier är ett annat sätt att nå målgruppen på. Antingen med företagskonton eller genom annonser. Vill du ha hjälp med att nå de internetanvändarna i din målgrupp så kan vi på Konverta hjälpa dig. 

Hos Statistiska Centralbyrån går det att hitta mer information om befolkningens IT-vanor. Undersökningen är gemensam för EU-länderna vilket innebär att du kan använda Eurostats webbplats för att jämföra Sverige och andra länder i EU.

Vår slutsats

Rapporten från Svenskarna och Internet är ett bra verktyg att använda för att veta var din målgrupp är aktiv samt vilka åtgärder som kan hjälpa dig öka dina försäljning utifrån målgruppens beteende. Användandet av sociala medier sedan pandemin slog till, vilket är ett ypperligt tillfälle för dig att annonsera just där. Vill du har hjälp med annonsering i sociala medier? Kontakta oss redan idag.

Du kanske också gillar

Rörmokare
Fantastiska fördelar med VVS, värmepump och rörmokare

Ju mer företag vi jobbar med desto mer lär vi oss. Vi vill ge en liten insikt i hur det kan se ut i olika branscher som våra kunder befinner sig i. Detta blogginlägg handlar om VVS och vi lyfter tre företag som utmärker sig på olika sätt i sin bransch.

Städning
Våra proffsiga kunder inom städbranschen

Att köpa professionella tjänster för hem och hushåll har blivit allt mer populärt.
Nätet är därför den perfekta platsen för företag som erbjuder hushållsnära tjänster. Vi vill passa på att lyfta några av våra kunder som utmärker sig i sin bransch.

Annonsering på Facebook & Instagram

Att Facebook och Instagram regerar när det kommer till sociala medier har nog inte undgått någon. De populära medierna har blivit samlingsplatser för privatpersoner som vill dela information och bilder på sig själva och sin vardag, såväl som företag som vill synas lite extra.

Missa inget inlägg!

Prenumerera på vår blogg och få alla inlägg skickade direkt till din inkorg. Missa inga nyheter och inlägg från oss.

Nästan klar!

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så snart som möjligt!