fbpx

Skillnaden mellan SEO och annonsering

seo
Search engine optimization, eller SEO som det heter, är en metod för att öka både kvantiteten men även kvaliteten av trafiken till din webbsida. Genom SEO kan du på ett naturligt sätt öka din webbsidas ranking i sökmotorer såsom Google, vilket självklart leder till mer trafik. Med hjälp av annonsering når du ut till kunder som är intresserade av den produkt du säljer.

Vad exakt är SEO?

SEO som koncept består av ett flertal aspekter och det handlar inte enbart om mängden av trafik som du får. Kvaliteten av trafiken är det viktigaste. Detta innebär att du lockar till dig kunder som är intresserade av just din produkt. Om en person av misstag klickar in sig på din sida eller kanske missuppfattar vad som erbjuds då är det alltså inte kvalitativ trafik som du fått in. Detta eftersom det inte leder till att personen ifråga blir en kund hos ditt företag.

När du optimerat din sida för kvalitativ trafik, kan du då fokusera på kvantiteten. Optimerar du din sida för sökmotorer, kan du få organiska sökresultat. Med organiska sökresultat kan du utan att betala för marknadsföring få in trafik från kunder.

SEO eller annonsering - vad är bäst?

Med digital annonsering kan du nå kunder som använder produkter likt de som du erbjuder. En vanlig form av annons är pay-per-click annonsering. Det är reklambanners som du ser på många sidor. Betalar du för denna typ av annonsering kan du med hjälp av information om kunden skräddarsy den reklam som de ser. Du kan på detta sätt få in passande trafik till din sida.

SEO och annonsering - använd dig av båda

Vilket av alternativen är mest effektivt? Det är svårt att svara på och dessutom inte särskilt viktigt. Detta eftersom båda alternativ har samma syfte men åstadkommer det på olika sätt. Därför är det viktigt att du använder dig av både SEO och digitala annonser när du vill locka nya kunder till din sida och dina produkter.

Vår slutsats

Om du vill nå ut till fler kunder så är det viktigt att synas online. Med hjälp av kvalitativ SEO och annonsering så når du ut till fler kunder som faktiskt är intresserande av den tjänst du tillhandahåller.

Vi på Konverta kan hjälpa dig med både SEO och annonsering. Hör av dig redan idag så hjälper våra kunniga medarbetare dig att synas bättre!

Du kanske också gillar

Annonsering på Facebook & Instagram

Att Facebook och Instagram regerar när det kommer till sociala medier har nog inte undgått någon. De populära medierna har blivit samlingsplatser för privatpersoner som vill dela information och bilder på sig själva och sin vardag, såväl som företag som vill synas lite extra.

varumärkesmedvetenhet
Därför ska du jobba med din varumärkesmedvetenhet

Innebörden av varumärkesmedvetenhet är en självklarhet för många företagare. Däremot är det inte alla som verkligen förstår vikten av att synas, framför allt om man redan är etablerad på marknaden. I det här inlägget ska vi därför ta oss en titt på hur viktigt det här med varumärkesmedvetenhet egentligen är.

Missa inget inlägg!

Prenumerera på vår blogg och få alla inlägg skickade direkt till din inkorg. Missa inga nyheter och inlägg från oss.

Nästan klar!

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så snart som möjligt!