fbpx

Så fungerar Google Ads

Kampanj ads
När Google Ads görs rätt är det ett utomordentligt bra sätt att öka trafiken och konverteringarna – och att synas högst upp bland sökträffarna. Vi på Konverta kan stolt titulera oss som certifierad Google Partner och detta gör även att våra kunder kan lita på att annonseringen sker på rätt sätt enligt Google riktlinjer.

Vad är Google?

Google är ett multinationellt internetföretag och världens största sökmotor. Den som syns högst upp bland sökresultaten i sökmotorn har goda chanser att både få trafik och kunder. Oavsett om du säljer en produkt eller tjänst är Google-annonsering en av de saker som verkligen kan göra skillnad för hur väl du lyckas. Annonserna skapas via Google Ads och du väljer själv vilka sökord du vill synas på.

Google USA

Vad ger annonsering på Google?

Annonsering på Google är en målgruppsanpassad marknadsföring. Annonsformen kan jämföras med en tidningsannons som når ut till alla – men frågan är hur bra den når fram? Med Google-annonsering är det tvärtom. Du riktar annonsen till målgruppen du har och har därmed redan vunnit hälften. Google-annonser är också en billigare marknadsföringsform, du betalar trots allt inte för att den ska ses av alla. Du betalar för att rätt personer ska klicka på annonsen.

Vilka annonsformat har Google?

Google-annonsering har den enorma fördelen att du bara betalar när annonsen får ett faktiskt klick. Det gör att du inte behöver betala för alla de där ”onödiga” visningarna, som du annars måste göra i mera traditionella medier. Annonsformaten du kan välja på blir fler och fler. Idag kan du välja att göra Google-reklam med exempelvis bildannonser, textannonser och videoannonser.

Google Ads

Vem passar Google-annonsering för?

Annonsering på Google passar egentligen alla företag. Det har dock visat sig vara särskilt effektivt för dig som driver mindre företag och som därför inte har en stor reklambudget. Tack vare Google-annonserna får du ypperliga reklammöjligheter, som du dessutom skräddarsyr efter dina behov. Att annonsera via Google Ads kräver en del kunskaper – du vill trots allt få så bra resultat som möjligt. Eftersom vi är experter på Google annonsering hjälper vi dig gärna att komma igång med annonseringen. Du kan läsa om Google Ads tjänsterna vi erbjuder här och kolla gärna på filmen när vår produktionschef berättar om Google Partner-certifieringen.

Du kanske också gillar

Rörmokare
Fantastiska fördelar med VVS, värmepump och rörmokare

Ju mer företag vi jobbar med desto mer lär vi oss. Vi vill ge en liten insikt i hur det kan se ut i olika branscher som våra kunder befinner sig i. Detta blogginlägg handlar om VVS och vi lyfter tre företag som utmärker sig på olika sätt i sin bransch.

Städning
Våra proffsiga kunder inom städbranschen

Att köpa professionella tjänster för hem och hushåll har blivit allt mer populärt.
Nätet är därför den perfekta platsen för företag som erbjuder hushållsnära tjänster. Vi vill passa på att lyfta några av våra kunder som utmärker sig i sin bransch.

Svenskarna & Internet 2020

Svenskarna och internet är en undersökning som genomförs av Internetstiftelsen. Varje år genomförs en sammanställning av svenskarnas internetanvändande. Utöver den stora rapporten ger Internetstiftelsen årligen ut relaterade rapporter, exempelvis om digitalt utanförskap och barns internetvanor. Som företagare är det bra att ta del av informationen eftersom den speglar viktiga samhällsförändringar. Här kan du läsa mer om rapporten samt hur företag kan använda sig av datan.

Missa inget inlägg!

Prenumerera på vår blogg och få alla inlägg skickade direkt till din inkorg. Missa inga nyheter och inlägg från oss.

Nästan klar!

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så snart som möjligt!