fbpx

Hög puls i byggbranschen

såg
Medier har rapporterat om att allt fler väljer att renovera och göra om hemma under den rådande pandemin. Med andra ord har enskilda byggaktörer fullt upp att serva kunder som önskar få sin bostad renoverad. Konkurrensen inom byggbranschen är dock stenhård och för att sticka ut bland mängden aktörer gäller det att vara aktiv på flera plan.

Optimera Google och bli etta på "Snickare Huddinge"

Det söks frekvent efter byggtjänster på nätet och för byggfirmorna är det viktigt att synas på Google. Den som letar efter en specifik tjänst på en viss ort använder ofta det som underlag i söktermen. På Konverta förklarar vi vikten av att synas på Google när vi hjälper kunder inom byggbranschen. Ett exempel på företag där vi lyckats med den här exponeringen är Liston Bygg AB som idag är en högrankad byggfirma på Google i samband med söktermen “snickare Huddinge”. Den som är intresserad av byggtjänster och söker på “snickare Huddinge” får tidigt nys om Liston. Det totala antalet “leads” (potentiella kunder) blir stort när företag syns tidigt på Google och ju fler leads, desto större chanser till jobb och intäkter!

Budskap och konkreta tjänster

Restriktioner och pandemi har lett till en striktare vardag och mer tid spenderas i hemmet. Något som bidragit till ett ökat intresse för renovering och andra projekt för att göra om hemma. Byggbranschen går för högvarv just nu och allt fler svenskar väljer att köpa byggtjänster direkt online.

För att sticka ut bland mängden byggfirmor i Stockholm är tipset att ta fram ett konkret innehåll på hemsidan. En tydlig webbsida där potentiella kunder snabbt kan få en god överblick över vilka konkreta tjänster firman i fråga erbjuder. Gustap Bygg är ett byggföretag i Danderyd som vi hjälpt att skapa en intresseväckande hemsida där koncept och tjänster framgår på ett tydligt sätt. Kunden som sökt efter byggföretag i Danderyd och hamnat hos Gustap Bygg blir tillräckligt informerad direkt vid onlinebesöket.

snickare

Våga ett nischat koncept

Entreprenader eller byggföretag som erbjuder ett mångsidigt tjänsteutbud glömmer lätt bort detaljer. Fokus hamnar på det “generella” konceptet om att erbjuda byggtjänster istället för att förmedla vad företaget är proffs på. Faktum är dock att det på många sätt kan vara en fördel att profilera sig inom ett mer specifikt område och därifrån kommunicera ut övrig service.

Bjorli Bygg är en kund till oss som har lyckats riktigt bra med att marknadsföra sig som byggföretag i Gällivare just på det här sättet. När vi skapade hemsidan utgick vi från de områden som gör Bjorli till ett unikt byggföretag i Gällivare och detta förmedlade vi direkt på landningssidan. Det framgår tydligt att Bjorli är en entreprenad samtidigt som företaget profileras med expertis inom industribyggnader och logistikparker.

Vår slutsats

Som vi nämnt tidigare så är det många som väljer att renovera under pandemin. Enligt Internetstiftelsens rapport svenskarna & internet så har också internetanvändandet ökat i pandemin. Därför lämpar det sig för byggföretag att vara synliga online. Om inte med en hemsida så kanske med sociala medier? Hör av dig till oss på Konverta om detta är något du vill ha hjälp med!

Du kanske också gillar

analytics
Google Analytics

Med verktyget Google Analytics är det möjligt att inte bara se statistik från sin hemsida, utan även läsa av om dina besökare tycker att sidan är intressant, attraktiv eller om de inte stannar. Om de inte stannar så kan Google Analytics hjälpa till med att förstå varför.

algoritm
Hur Googles algoritmer fungerar

För att lyckas med SEO (Sökmotoroptimering) handlar det mycket om att utforma sin webbsida på ett sätt som tilltalar Googles algoritmer. Vad menas egentligen med det och hur fungerar allt i praktiken? Här kommer en grundläggande introduktion.

Affärsmän
Allt du behöver veta om Facebook Business Manager

Vi går igenom verktyget Facebook Business Manager. Här får du reda på vad ditt företag kan göra med hjälp av Business Manager och varför det är bra att ha som företag. Vad är det som behövs för att komma igång? En Facebook-sida!

Missa inget inlägg!

Prenumerera på vår blogg och få alla inlägg skickade direkt till din inkorg. Missa inga nyheter och inlägg från oss.

Nästan klar!

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så snart som möjligt!