fbpx

Google Analytics

analytics
Med verktyget Google Analytics är det möjligt att inte bara se statistik från sin hemsida, utan även läsa av om dina besökare tycker att sidan är intressant, attraktiv eller om de inte stannar. Om de inte stannar så kan Google Analytics hjälpa till med att förstå varför.

Google Analytics är ett kostnadsfritt verktyg där besökarna på en hemsida registreras. Med hjälp av verktyget kan du analysera all trafik som kommer till din hemsida, vilket kan vara en fördel om du utför marknadsföringsaktiviteter som reklam i sociala medier. Här kan du se statistik över hur lång tid dina besökare tillbringar på din hemsida, och vilken den första och den sista sidan är som de använder. Med hjälp av denna statistik kan du förbättra din hemsida med målet att få fler användare att “konvertera”, det vill säga köpa någon av dina tjänster eller produkter.

Få olika fördelar med Google Analytics

För att nå framgångar är det viktigt för ett företag att ha en effektiv närvaro på internet. Genom att förstå på djupet hur dina kunder använder dina appar eller din hemsida kan du ta reda på vad som fungerar och vad som driver fram resultat. Googles maskinlärning och analys ger dig insikterna som krävs för att förändra ditt företag.

Marknadsmöte

Fatta beslut baserat på data

Google Analytics ger dig data som gör att du kan optimera din webbplats. Den kommer i två varianter, en gratisversion och en betalversion som kallas för Google Analytics 360. Den sistnämnda är mest anpassad till hemsidor som får över tio miljoner unika besök per månad. De flesta hemsidor behöver därför bara gratisversionen. Med en bit kod som läggs in i hemsideskoden kan den skicka tillbaka värdefull data till Google Analytics. Som företagare kan du nu få information i realtid kring vad som sker på din webbplats. Du kan se hur många besökare som är inne på webbplatsen när som helst, och hur många av dem som använder en dator eller en mobil. Med realtidsfliken kan du också se vilket innehåll som besökarna tittar på och vilka mål som blir uppfyllda. Du kan själv sätta upp mål för din hemsida, som att besökarna ska skriva upp sig på ett nyhetsbrev.

Vår slutsats

Med hjälp av Google Analytics kan du kan se statistik från din hemsida. Det kan vara hur sökorden presterar, hur många besökare kommer från mobila enheter eller hur de kom till sidan, för att nämna några. Det är ett bra verktyg att använda i sin digitala marknadsföring för att se om sidan levererar som den ska eller visa potentiella förbättringsområden. Våra kunder kan följa statistiken och SEO:n vi skapar på deras sidor via Google Analytics. Vill du ha hjälp med din digitala marknadsföring så är ni välkomna att höra av er till oss!

Du kanske också gillar

algoritm
Hur Googles algoritmer fungerar

För att lyckas med SEO (Sökmotoroptimering) handlar det mycket om att utforma sin webbsida på ett sätt som tilltalar Googles algoritmer. Vad menas egentligen med det och hur fungerar allt i praktiken? Här kommer en grundläggande introduktion.

Affärsmän
Allt du behöver veta om Facebook Business Manager

Vi går igenom verktyget Facebook Business Manager. Här får du reda på vad ditt företag kan göra med hjälp av Business Manager och varför det är bra att ha som företag. Vad är det som behövs för att komma igång? En Facebook-sida!

rengöra handtag
Boka städning för hemmet och arbetet

För att trivas i hemmet och på jobbet är det viktigt att det är rent och fräscht, men att städa kan vara svårt att hinna med. Då är det bra att städfirmor finns. De har rätt kunskaper och erfarenheter för att kunna utföra ett städuppdrag som är specialanpassat efter kundens behov. Allt fler har börjat anlita städhjälp för hemmet och arbetsplatsen och det kan man till viss del tacka rutavdraget för. Genom att anlita städhjälp får man mer kvalitetstid över till det som är viktigare och på så vis kan man få en bättre tillvaro hemma och på jobbet.

Missa inget inlägg!

Prenumerera på vår blogg och få alla inlägg skickade direkt till din inkorg. Missa inga nyheter och inlägg från oss.

Nästan klar!

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så snart som möjligt!