fbpx

Annonsering på Facebook & Instagram

Att Facebook och Instagram regerar när det kommer till sociala medier har nog inte undgått någon. De populära medierna har blivit samlingsplatser för privatpersoner som vill dela information och bilder på sig själva och sin vardag, såväl som företag som vill synas lite extra.

Idag har även majoriteten av alla artister, politiker och högt uppsatta människor ett konto på någon eller båda av sajterna. Det har lett till att möjligheterna för företag att få synas och marknadsföra sig är större än någonsin. Både Facebook och Instagram gör det även möjligt för kunder och eventuella samarbetspartners att kontakta företagen på ett smidigt sätt.

Med bara ett knapptryck kan man snabbt och enkelt få ut reklamkampanjer, erbjudanden och rabattkoder som potentiella kunder kan ta del av. Marknadsföringstjänsterna som dessa sociala medier erbjuder är dessutom så effektiva att de har blivit ett självklart och främsta val för företag och verksamheter.

Fördelar med att annonsera på sociala medier

Det finns många fördelar med att använda sig av Instagram och Facebook när du vill marknadsföra eller annonsera för ditt företag. Dels är kostnaderna mycket lägre än om du skulle välja en tidning eller reklam på tv. Du har också möjlighet att helt gratis sprida information om din verksamhet. Med Facebook och Instagrams annonseringsverktyg kan du snabbt nå rätt målgrupp och du har flera olika annonseringstyper att välja mellan.

Olika typer av annonsering

En annonsering på Instagram eller Facebook liknar vilket annat inlägg i ditt flöde som helst, men med några skillnader. Du kan använda dig av enskilda bilder, en bildserie, videoklipp eller varför inte helskärmsannonser i stories. Med de företagskonton som finns på Facebook och Instagram kan du även mäta räckvidd och se hur långt dina annonser tar sig. Båda dessa sociala medier erbjuder även något som kallas för retargeting. Med denna funktion kan du nå personer som tidigare visat intresse för ditt företag.

Annonsering sociala medier

Vår slutsats

Att annonsera på Facebook och Instagram är ett enkelt sätt för dig att marknadsföra ditt företag. Dagens samhälle blir mer och mer digitaliserat och via annonsering på sociala medier kan du låta personer ta del av unika erbjudanden. Om du vill komma igång med annonser på Facebook och Instagram så hör av dig till oss på Konverta så hjälper vi dig!

Du kanske också gillar

seo
Skillnaden mellan SEO och annonsering

Search engine optimization, eller SEO som det heter, är en metod för att öka både kvantiteten men även kvaliteten av trafiken till din webbsida. Genom SEO kan du på ett naturligt sätt öka din webbsidas ranking i sökmotorer såsom Google, vilket självklart leder till mer trafik. Med hjälp av annonsering når du ut till kunder som är intresserade av den produkt du säljer.

varumärkesmedvetenhet
Därför ska du jobba med din varumärkesmedvetenhet

Innebörden av varumärkesmedvetenhet är en självklarhet för många företagare. Däremot är det inte alla som verkligen förstår vikten av att synas, framför allt om man redan är etablerad på marknaden. I det här inlägget ska vi därför ta oss en titt på hur viktigt det här med varumärkesmedvetenhet egentligen är.

Missa inget inlägg!

Prenumerera på vår blogg och få alla inlägg skickade direkt till din inkorg. Missa inga nyheter och inlägg från oss.

Nästan klar!

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så snart som möjligt!