fbpx

Annonsering på Facebook & Instagram

Att Facebook och Instagram regerar när det kommer till sociala medier har nog inte undgått någon. De populära medierna har blivit samlingsplatser för privatpersoner som vill dela information och bilder på sig själva och sin vardag, såväl som företag som vill synas lite extra.

Idag har även majoriteten av alla artister, politiker och högt uppsatta människor ett konto på någon eller båda av sajterna. Det har lett till att möjligheterna för företag att få synas och marknadsföra sig är större än någonsin. Både Facebook och Instagram gör det även möjligt för kunder och eventuella samarbetspartners att kontakta företagen på ett smidigt sätt.

Med bara ett knapptryck kan man snabbt och enkelt få ut reklamkampanjer, erbjudanden och rabattkoder som potentiella kunder kan ta del av. Marknadsföringstjänsterna som dessa sociala medier erbjuder är dessutom så effektiva att de har blivit ett självklart och främsta val för företag och verksamheter.

Fördelar med att annonsera på sociala medier

Det finns många fördelar med att använda sig av Instagram och Facebook när du vill marknadsföra eller annonsera för ditt företag. Dels är kostnaderna mycket lägre än om du skulle välja en tidning eller reklam på tv. Du har också möjlighet att helt gratis sprida information om din verksamhet. Med Facebook och Instagrams annonseringsverktyg kan du snabbt nå rätt målgrupp och du har flera olika annonseringstyper att välja mellan.

Olika typer av annonsering

En annonsering på Instagram eller Facebook liknar vilket annat inlägg i ditt flöde som helst, men med några skillnader. Du kan använda dig av enskilda bilder, en bildserie, videoklipp eller varför inte helskärmsannonser i stories. Med de företagskonton som finns på Facebook och Instagram kan du även mäta räckvidd och se hur långt dina annonser tar sig. Båda dessa sociala medier erbjuder även något som kallas för retargeting. Med denna funktion kan du nå personer som tidigare visat intresse för ditt företag.

Annonsering sociala medier

Vår slutsats

Att annonsera på Facebook och Instagram är ett enkelt sätt för dig att marknadsföra ditt företag. Dagens samhälle blir mer och mer digitaliserat och via annonsering på sociala medier kan du låta personer ta del av unika erbjudanden. Om du vill komma igång med annonser på Facebook och Instagram så hör av dig till oss på Konverta så hjälper vi dig!

Du kanske också gillar

algoritm
Hur Googles algoritmer fungerar

För att lyckas med SEO (Sökmotoroptimering) handlar det mycket om att utforma sin webbsida på ett sätt som tilltalar Googles algoritmer. Vad menas egentligen med det och hur fungerar allt i praktiken? Här kommer en grundläggande introduktion.

Affärsmän
Allt du behöver veta om Facebook Business Manager

Vi går igenom verktyget Facebook Business Manager. Här får du reda på vad ditt företag kan göra med hjälp av Business Manager och varför det är bra att ha som företag. Vad är det som behövs för att komma igång? En Facebook-sida!

rengöra handtag
Boka städning för hemmet och arbetet

För att trivas i hemmet och på jobbet är det viktigt att det är rent och fräscht, men att städa kan vara svårt att hinna med. Då är det bra att städfirmor finns. De har rätt kunskaper och erfarenheter för att kunna utföra ett städuppdrag som är specialanpassat efter kundens behov. Allt fler har börjat anlita städhjälp för hemmet och arbetsplatsen och det kan man till viss del tacka rutavdraget för. Genom att anlita städhjälp får man mer kvalitetstid över till det som är viktigare och på så vis kan man få en bättre tillvaro hemma och på jobbet.

Missa inget inlägg!

Prenumerera på vår blogg och få alla inlägg skickade direkt till din inkorg. Missa inga nyheter och inlägg från oss.

Nästan klar!

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så snart som möjligt!

Nu går vi på semester!

Kära besökare, just nu är vår personal och vilar upp sig inför den kommande säsongen. Vi är fullt bemannade som vanligt igen den 28e Juli. Till dess kan ni enklast höra av er till oss via vår mail.

Vi på Konverta önskar er en fortsatt härlig semester!