fbpx

Allt du behöver veta om Facebook Business Manager

Affärsmän
Vi går igenom verktyget Facebook Business Manager. Här får du reda på vad ditt företag kan göra med hjälp av Business Manager och varför det är bra att ha som företag. Vad är det som behövs för att komma igång? En Facebook-sida!

Facebook Business Manager är ett verktyg på Facebook som gör det lättare att administrera företagskontot på den sociala plattformen. Det ger dig möjlighet att sköta annonseringen på Facebook utan att blanda in ditt privata konto.

Vad kan du göra med Facebook Business Manager?

Business Manager gör det lättare för företag och organisationer att sköta sin annonsering på Facebook. Verktyget möjliggör följande:

  • Skapa annonser och kampanjer som når ut till den rätta målgruppen.
  • Ta del av mätbar statistik och detaljerade rapporter om din annonsering.
  • Hantera och administrera företagets Facebooksida.
  • Lägga till en byrå eller marknadsföringspartner för att hjälpa dig att sköta annonseringen.

Det är viktigt att Business Manager-kontot startas av den som är ytterst ansvarig för företagets sociala medier eftersom det inte går att ta bort kontot. Efter registrering kan personen dock lägga till andra administratörer.

Likes

Varför bör företag använda Facebook Business Manager?

Business Manager gör det möjligt för företag och organisationer att enkelt organisera och hantera Facebook-sidan. Verktyget gör det säkert och lätthanterligt att sköta annonseringen på sociala medier. Den stora fördelen med Business Manager är att det blir lättare att hålla isär det privata kontot och yrkesrollen. Det är särskilt användbart för företag som har flera administratörer eller sidor samt vid tillfällen då annonseringen överlåts till en byrå eller någon annan samarbetspartner. Med andra ord är det ett verktyg som gör det lättare att kontrollera vilka som har tillgång till företagets Facebooksida och information.

Vad kostar det?

Facebook Business Manager är en kostnadsfri tjänst som kan användas av alla företag och organisationer som har en Facebooksida. Det som däremot kostar är annonsering.

Hur kommer man igång med Facebook Business Manager?

Det är enkelt att börja använda Business Manager. Du loggar in med ditt Facebook-konto och väljer vilken eller vilka företagssidor som du vill koppla till verktyget. Därefter kan du bjuda in andra kollegor eller samarbetspartners som ska få tillåtelse att hantera företagets annonsering. Dock är det viktigt att verktyget är uppsatt på rätt sätt för att få bästa resultat.

Vår slutsats

Det är väldigt enkelt att komma igång med Facebook Business Manager. Fördelar som att nå målgruppen med sin annonsering samtidigt som man får mätbar statistik gör att det är kraftfullt om den används på rätt sätt. På företags sidan det gömma sig små guldkorn från kunder. Det kan vara att de använder produkter på ett nytt sätt eller utrycker behov som ni skulle kunna erbjuda lösningen på. Vi säger kör hårt och lycka till! Skulle ni vilja ha hjälp så finns vi här.

Du kanske också gillar

analytics
Google Analytics

Med verktyget Google Analytics är det möjligt att inte bara se statistik från sin hemsida, utan även läsa av om dina besökare tycker att sidan är intressant, attraktiv eller om de inte stannar. Om de inte stannar så kan Google Analytics hjälpa till med att förstå varför.

algoritm
Hur Googles algoritmer fungerar

För att lyckas med SEO (Sökmotoroptimering) handlar det mycket om att utforma sin webbsida på ett sätt som tilltalar Googles algoritmer. Vad menas egentligen med det och hur fungerar allt i praktiken? Här kommer en grundläggande introduktion.

rengöra handtag
Boka städning för hemmet och arbetet

För att trivas i hemmet och på jobbet är det viktigt att det är rent och fräscht, men att städa kan vara svårt att hinna med. Då är det bra att städfirmor finns. De har rätt kunskaper och erfarenheter för att kunna utföra ett städuppdrag som är specialanpassat efter kundens behov. Allt fler har börjat anlita städhjälp för hemmet och arbetsplatsen och det kan man till viss del tacka rutavdraget för. Genom att anlita städhjälp får man mer kvalitetstid över till det som är viktigare och på så vis kan man få en bättre tillvaro hemma och på jobbet.

Missa inget inlägg!

Prenumerera på vår blogg och få alla inlägg skickade direkt till din inkorg. Missa inga nyheter och inlägg från oss.

Nästan klar!

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så snart som möjligt!